Volkswagen vergoedt chiptuning na software-update

Het Volkswagen-concern komt bezitters van een Seat, Skoda, Audi of Volkswagen financieel tegemoet wanneer hun auto is voorzien van chiptuning en de auto als gevolg van het dieselschandaal moet worden aangepast. De fabrikant vergoedt de kosten.

AFP_928FW.jpg

De autobouwer keert alleen uit wanneer er sprake is van legale chiptuning. Ofwel, een andere chip erin en geen complete motoraanpassing. De extra paardenkrachten en Newtonmeters van de chiptuning verdwijnen zodra de dealers van Seat, Skoda, Volkswagen en Audi de software-update als gevolg van het dieselschandaal doorvoeren. Importeur Pon’s Automobielhandel geeft desgevraagd aan dezelfde regels te hanteren als de fabrikant.

LEES OOK: VOLKSWAGEN PHAETON UIT PRODUCTIE

Volkswagen is inmiddels gestart met het aanpassen van de motorsoftware in verschillende dieselmodellen. De auto’s beschikken over speciale software die herkennen dat het voertuig op een testbank staat. De uitstoot van schadelijke gassen komt zodoende lager uit dan in de praktijk. Het gaat om types met de 1.2-, 1.6-, 2.0- en 3.0 TDI-dieselmotor.