Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 5 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Volkswagen presenteert in 2026 ‘droomauto’

Volkswagen is op dit moment hard bezig om de ID.-familie snel uit te breiden. Maar in 2026 begint er een nieuw hoofdstuk, want dan presenteert het de ‘droomauto’.

Wolfsburg staat tegenwoordig helemaal in het teken van elektrotechniek. Vorig jaar presenteerde de autobouwer de ID.3, kort daarna verscheen ook de ID.4 op de markt. De komende jaren wordt die ID.-lijn verder uitgebreid, met op korte termijn de ID.5 en ID.6. Maar in 2026 begint Volkswagen al aan een nieuw hoofdstuk.

Trinity

Dan verschijnt namelijk de productieversie van het Trinity-project, dat uiteraard al een tijdje bij Volkswagen in de pijplijn zit. Die auto verschijnt op een nieuw elektroplatform, dat de opvolger van de huidige MEB-basis zal zijn. De Trinity wordt een ‘droomauto’ voor Volkswagen, zo laat Ralf Brandstätter, ceo van het merk, vanochtend weten. De Trinity wordt een  vlaggenschip op het gebied van elektrotechniek en software.

‘Volkswagen werkt aan ontwikkeling van ID.3 cabriolet’

Het gaat ook een model worden dat hoge ogen gooit op het gebied van autonoom rijden. In 2026 zal de auto klaar zijn om op Level 2+ te kunnen presteren, maar in 2030 is het model klaar voor Level 4 autonoom rijden. Dat betekent dat de auto dan elke snelwegkilometer het werk overneemt van de bestuurder, die dan gedurende de hele rit op de snelweg iets anders kan gaan doen. De technologie van de Trinity zal daarna ook op andere elektromodellen van Volkswagen toegepast worden. Dat kan volgens de fabrikant tegen die tijd ook ‘over the air’ gebeuren op reeds bestaande modellen.

Artemis

Deze Trinity wordt overigens een afgeleide van Audi’s Artemis-project. Het zustermerk uit Ingolstadt is namelijk ook bezig met een vergelijkbaar concept, de productie van een elektrisch vlaggenschip dat een nieuw hoofdstuk voor het merk moet inluiden. Die auto verschijnt naar verwachting al in 2024 op de markt en zal uiteraard boven de Trinity van Volkswagen gepositioneerd worden.

Vijf redenenen om (niet) een Volkswagen Arteon Shooting Brake te kopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Volkswagen presenteert in 2026 ‘droomauto’
Sluiten