Autovisie
Autovisie Nieuws 23 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Volkswagen Touareg gaat derde generatie in

Volkswagen denkt waarschijnlijk: Er komt toch een elektrische I.D.-reeks aan, dus kunnen we net zo goed nog wat zescilinders en een V8 in de nieuwe Touareg gooien. De nieuwe opper-SUV van het merk is behoudend gestileerd, maar heeft een redelijk innovatief interieur.

volkswagen-touareg 1

De derde generatie Touareg is uitgerust met iets wat Volkswagen een Innovision Cockpit noemt. Simpel gezegd combineert het merk gewoon het 12 inch grote digitale instrumentenpaneel met het 15 inch metende scherm van het infotainmentsysteem tot één groot controlecentrum. Dat betekent dat het aantal knoppen op het dashboard flink verminderd is, net zoals onder meer in de nieuwe Audi A7 en A8.

Zescilinders

Zoals hierboven beschreven komt de Touareg in eerste instantie alleen met zescilinders op de markt. Er is een geblazen 3,0 liter V6-benzinemotor met 340 pk en 450 Nm en een 3,0 liter turbodiesel in twee sterktes: 231 pk en 500 Nm en 286 pk en 600 Nm. Op termijn komt er ook nog een 4,0 liter diesel-V8 beschikbaar die 421 pk en 900 Nm levert. De plug-in hybridevariant van de grote Volkswagen blijft eerste in China.

volkswagen-touareg 5

All motorvarianten zijn uitgerust met een achttraps automaat en vierwielaandrijving. Het 4Motion-systeem heeft een centraal differentieel dat maximaal 70 procent van de aandrijfkrachten naar de vooras kan sturen en tot wel 80 procent naar de achteras kan dirigeren. Vierwielsturing is leverbaar, alsmede luchtvering.

Langer en breder

In vergelijking met zijn voorganger is de nieuwe Touareg langer en breder geworden en ook lager. Hij meet nu 4,88 meter in de lengte, 1,98 meter in de breedte en 1,70 meter in de hoogte. Onder meer door kwistig gebruik van aluminium is de luxe vierwielaandrijver 106 kilogram lichter geworden dat het vorige model. Wat betekent dat hij overigens nog steeds boven de 1900 kilogram zit. In zijn kofferbak past 810 liter (was 697 liter).

Minimaal 18 inch

Als de Touareg later dit jaar bij de dealer staat, is hij er in drie uitrustingsniveaus: Atmosphere, Elegance en R-Line. Hij heeft altijd standaard Led-lampen en staat op lichtmetalen wielen die minimaal 18 inch groot zijn (tot 21 inch is optioneel). Wat de auto in Nederland gaat kosten, is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.