Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 21 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Volkswagen-topman twijfelt over toekomst diesels’

Volkswagen-topman Matthias Müller twijfelt openlijk over de toekomst van diesels. Volgens hem zal de geplaagde automaker zich stevig moeten afvragen of het loont om in de dieseltechnologie te blijven investeren. Dat zei hij dinsdag tegen de Duitse krant Handelsblatt, een dag voor de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van het concern.

Volkswagen Jetta TDI clean diesel
Volkswagen Jetta TDI clean diesel

Volkswagen moest door het stof toen bleek dat de automaker bij miljoenen dieselauto’s had gesjoemeld met emissiewaarden. Het beperken van de uitstoot bij diesels is volgens Müller “enorm ingewikkeld en duur” en zijn ook fiscale voordelen van diesels niet permanent. “Tegelijkertijd wordt elektrische mobiliteit goedkoper”, aldus de topman.

Onlangs liet Volvo-topman Håkan Samuelson aan Autovisie weten dat over enkele jaren “de ontwikkelingskosten van plug-inhybride- en dieseltechniek op hetzelfde niveau zal liggen, aangezien zelfontbranders steeds gecompliceerder worden”. Volvo is echter niet van plan om op korte termijn afscheid te nemen van de dieselmotor, aangezien het nog steeds een grote markt is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.