Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 16 dec 2016

Volkswagen Tiguan Allspace biedt wel drie zitrijen

Het leveringsprogramma van Volkswagen zal de komende jaren worden aangevuld met verschillende SUV-modellen. De eerste toevoeging aan het wereldwijde programma is afgelopen november al gepresenteerd in de vorm van de Atlas, maar voor Europa is de komst van de verlengde Tiguan belangrijker. Deze Tiguan Allspace gedoopte SUV debuteert begin januari op de autoshow in Detroit.

De Tiguan Allspace komt naast de bekende Tiguan in het programma. De versie komt echter een halve traptrede hoger in het aanbod te staan. De Tiguan Allspace is liefst 22 cm langer dan de Tiguan-zonder-toevoeging. Precies 11 cm daarvan bevindt zich tussen de voor- en achteras. Die extra centimeters geven de Tiguan Allspace ook extra lange portieren en een extra zijruitje in de D-stijl. Anders dan het bestaande model beschikt de nieuwe variant over een extra zitrij, waardoor de SUV zeven zitplaatsen in de aanbieding heeft. De twee zitplaatsen in de bagageruimte biedt echter plaats aan kinderen. Volwassenen kunnen er wel plaatsnemen, maar dat is niet aan te bevelen.

Volkswagen toont de Tiguan Allspace in januari. De levering start komende zomer. De productie heeft in Mexico plaats, van waaruit de SUV naar onder andere Noord-Amerika en Europa wordt geëxporteerd. Buiten Europa zal de nieuweling als Tiguan worden aangeboden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.