Autovisie
Autovisie Nieuws 18 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Volkswagen met SUV Concept naar Peking

Volkswagen neemt aan het einde van de maand een conceptversie van een nieuwe SUV mee naar de Beijing Motor Show. Het lijkt om een voorproefje van de nieuwe Touareg te gaan.

Volkswagen SUV Concept -2-Autovisie.nl

Timing

De huidige Touareg kwam op de markt in 2010. Het beursdebuut van die auto vond plaats in – je raadt het al – Peking. De volgende Volkswagen Touareg wordt eind 2017 verwacht, dus klopt de timing voor een conceptversie ook goed.

Volkswagen SUV Concept -1-Autovisie.nl

Touareg

Wat weten we al over de nieuwe auto? Hij wordt gebaseerd op het MLB 2-platform waar ook de Audi Q7 gebruik van maakt. Het moet ervoor zorgen dat de grote SUV wat kilogrammen verliest. Ook komt hij er net als de Q7 als plug-in hybride. Volkswagen neemt die versie, te herkennen aan de C-vormige LED dagrijverlichting, mee naar de autoshow in Peking. Het merk spreekt van een 376 pk sterke aandrijflijn, wat zou betekenen dat hij 2 pk’s meer krijgt dan de Audi. Een sprint naar de 100 km/h doet hij in 6 tellen (0,2 sneller dan de Audi) en de topsnelheid is met 225 km/h gelijk. De elektrische range is alleen iets korter: 50 kilometer in plaats van 56. Ook van binnen moet hij net zo high-tech worden als zijn broer uit Ingolstadt.

KIJK OOK: VIDEO: REVIEW VOLKSWAGEN TIGUAN

Volkswagen SUV Concept -4-Autovisie.nl

Uitbreiden

Volkswagen breidt het SUV-aanbod verder uit en komt volgend jaar ook met de zevenpersoons variant van de nieuwe Tiguan. Die auto krijgt een langere wielbasis, om plaats te maken voor de twee extra achterpassagiers. Daarnaast is er sprake van een compacte B-segment SUV, als concurrent voor auto’s als de Renault Captur en Ford EcoSport.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.