Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 2 sep 2019

Volkswagen ID.R vestigt nieuw record op Tianmen Road in China

De Volkswagen ID.R rijdt weer een record aan flarden. Deze keer op het 99 bochten tellende Tianmen Road in China. De volledig elektrische racewagen had hiervoor minder dan 8 minuten nodig.

Volkswagen ID.R Tianmen

Overal waar hij aan begint, breek hij records. De Volkswagen ID.R is een snelheidsmonster die op dit moment de snelheidsrecords voor Pikes Peak, de Nordschleife en Goodwood op zijn naam heeft staan. Sinds vandaag mag daar nog een bij: Tianmen Road in China. De vorige recordhouder, de Range Rover Sport SVR, had er 9:51 minuten voor nodig. De ID.R flikte het kunstje in 7:58,585 minuten.

Indrukwekkende prestatie

In dit geval was het voor de ID.R dus niet bepaald een gigantische opgaaf om het staande record te verbeteren. Een speciaal gemaakte elektrische bergbeklimmer tegen een loodzware SUV is niet bepaald een eerlijke wedstrijd. Maar goed, dat neemt niet weg dat ID.R-coureur Romain Dumas geen indrukwekkende prestatie neerzette. Hij stuurde de 10,906 kilometer, en 99 bochten tellende weg af waarbij snelheden soms de 230 kilometer per uur aantikte.

Volkswagen ID.R Tianmen

 

“Ik ga deze recordpoging op de Tainmen Mountain voor eeuwig onthouden als mijn meest spectaculaire uiting. Ik ben trots dat ik een record met de Volkswagen ID.R in China mocht zetten. Het kleine beetje informatie dat we vooraf hadden maakte het testen wel een uitdaging. De weg is ook ongelooflijk smal en bochtig, maar de rit was ongelooflijk leuk met de elektrische kracht van de ID.R. Het gigantische koppel was een groot voordeel op de korte, rechte stukken en de aerodynamica van de auto gaf extra grip op de snellere stukken,” aldus Dumas.

Heaven’s Gate

De Tianmen Shan Big Gate Road waar Volkswagen het record vestigde ligt vlakbij het dorpje Zhangjiajie. Vanaf daar slingert de bijna 11 kilometer lange weg ruim 1.100 meter omhoog waar hij uitkomt op ‘Heaven’s Gate’, een 131,5 meter hoge natuurlijke boog. Het stuk asfalt wordt vaak bestempeld als de meest uitdagende weg van China.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Volkswagen ID.R vestigt nieuw record op Tianmen Road in China
Sluiten