Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 3 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

“Volkswagen heeft hybridetechniek gestolen”

Het management van Volkswagen mag zich binnenkort weer in een Amerikaans strafbankje verantwoorden. De fabrikant wordt beschuldigd van diefstal van hybridetechnologie van het Amerikaanse Paice.

Volkswagen Jetta Hybrid aaaVolkswagen en Paice werkten van 2001 tot en met 2004 intensief samen aan de ontwikkeling van hybridetechniek. Nadat Paice de Duitsers alles had geleerd op het gebied van hybridetechnologie verbrak VW het contact met het bedrijf, zo geeft Paice aan. Vervolgens verschenen in 2010 de eerste types met een gecombineerde verbrandingsmotor en elektro-unit op de markt, waarvoor de Duitsers de kennis van Paice gebruikten.

19.000 auto’s

Paice claimt nu dat de autobouwer geen licentie heeft voor het gebruik van zijn hybridetechniek. Intussen zijn er in de Verenigde Staten 19.000 modellen verkocht met de techniek van Paice. Het systeem komt voor in de Audi A3 e-tron, Audi Q5 Hybrid, Porsche Cayenne e-hybrid, Porsche Panamera e-hybrid en Volkswagen Jetta Hybrid.

Mocht VW schuldig worden verklaard, dan kost dat het concern enkele tientallen miljoen euro’s.Volkswagen Jetta Hybrid aadf

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.