Autovisie
Autovisie Nieuws 9 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Volkswagen Golf GTI TCR: Hot hatch in het kwadraat

Van de Volkswagen Golf GTI TCR draaien petjes als vanzelf anderstevoren. Niet omdat het apparaat te ‘boy racer’-achtig zou zijn, maar omdat hij met 330 pk en een laag wagengewicht als de bliksem van zijn plek komt.

01_2016-03-08_vwms_kundensport_golf-gti-tcr

De TCR is een volbloed racer die Volkswagen heeft ontwikkeld voor de TCR International Series, een laagdrempeliger en minder duur alternatief voor het World Touring Car Championship (WTCC).

“De breedgeschouderde Golf GTI is technisch gelijk aan de Seat León Cup Racer”

De breedgeschouderde Golf GTI, die technisch nagenoeg gelijk is aan de Seat León Cup Racer, haalt 330 pk en 410 Nm uit een 2,0 liter viercilinder turbobenzinemotor, die zijn aandrijfkrachten via een sequentiële zesbak en de voorwielen aan het asfalt brengt.

Hij gaat daarmee in 5,2 seconden van stilstand naar 100 km/h en haalt uiteindelijk een topsnelheid van 230 km/h. Onderhuids monteert Volkswagen onder meer een rolkooi, instelbaar onderstel, FIA-gecertificeerde brandstoftank en competitieremmen.

LEES OOK: JUBILEUMFEEST OP WIELEN – VOLKSWAGEN GOLF GTI CLUBSPORT 

Het Duitse merk bouwt dit jaar maar twintig stuks van de Golf GTI TCR. Kopen kun je ze niet meer, want ze zijn allemaal al vergeven aan teams die meerijden in de TCR International Series.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.