Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 27 jul 2023
Leestijd: 1 minuut

Volkswagen en Audi gaan elektrische auto’s bouwen met Chinese automerken

Volkswagen Group gaat met de merken Volkswagen en Audi de samenwerking aan met Chinese fabrikanten Xpeng en SAIC. Hoewel zo’n samenwerking met Chinese concullega’s een grote stap is, komt het niet helemaal uit de lucht vallen.

Al langer wordt gesproken over een samenwerking tussen Volkswagen en SAIC, een van de grootste Chinese autobouwers. Eerder kocht Volkswagen Group ook al CO2-credits bij het concern. In China zijn er al samenwerkingsverbanden met SAIC.

SAIC en Audi gaan samenwerken

SAIC staat voor Shanghai Automotive Industry Corporation en is onder andere verantwoordelijk voor MG. De fabrikant gaat samenwerken met Audi en zich richt zich op nieuwe elektrische auto’s en met name platforms voor nieuwe EV’s.

Volkswagen en Xpeng gaan auto’s bouwen

De samenwerking met Xpeng en Volkswagen (als merk) is iets concreter. Zij gaan volgens persbureau Reuters twee modellen produceren gericht op het middensegment. De auto’s zullen onder de Volkswagen-badge op de markt komen. De nieuwe modellen worden vanaf 2026 op de markt gebracht in China.

Waarom komen er zo extreem veel Chinese automerken naar Europa?

Volkswagen zou voor een samenwerking met Xpeng hebben gekozen om de kennis van de start-up over software en autonoom rijden. De Duitse fabrikant investeert 700 miljoen dollar in het jonge merk voor 4,99 procent van de aandelen van Xpeng.

Audi laat Q6 e-tron zien, met een beetje hulp van Porsche

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.