Autovisie
Autovisie Nieuws 25 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Volkswagen e-Up krijgt grotere batterij en lagere prijs

Bij de marktintroductie van de Volkswagen e-Up in 2014 kostte de elektrisch aangedreven hatchback nog een dikke 25 mille. Nu bij de facelift van de stadsauto verlaagt de importeur de prijs van de voordeligste versie.

Volkswagen e-Up

De vanafprijs van de Volkswagen e-Up bedraagt € 23.475,-, zo’n twee mille minder dan voorheen. Ondanks de prijsverlaging beschikt de ‘upgewaardeerde’ e-Up over een fors groter accupakket. De elektro-auto heeft nu een batterij met een capaciteit van 36,8 kWh in de wagenvloer liggen. Tot op heden legde Volkswagen een accupakket met een capaciteit van 18,7 kWh onderin de auto. Met de batterij aan boord is de e-Up in staat om een theoretische actieradius van 260 kilometer te halen, wat bijna een verdubbeling van de range in vergelijking met zijn voorganger is. Het accupakket voedt een elektromotor met een vermogen van 61 kW en een koppel van 210 Nm.

Volkswagen e-Up

Prijslijst

Volkswagen zet de e-Up in twee versies op de prijslijst. De basisversie luistert naar de naam e-Up en heeft geen toevoeging. Het tweede niveau heet Style. In beide gevallen beschikt de elektro-auto over een automatische airconditioning, Lane Assist, Bluetooth, smartphone integratie met navigatie app, verkeerstekenherkenning, elektrisch bedienbare portierramen vóór en centrale vergrendeling met afstandsbediening. Als minimaal € 25.320,- kostende Style beschikt de e-Up bovendien over een met leder bekleed, zwart dak, zwart gespoten buitenspiegelkappen, 16 inch Ypsilon lichtmetalen velgen, cruise control, een achteruitrijcamera, parkeersensoren achter en een regen- en lichtsensor.

Volkswagen e-Up

Onderhoud

Kopers van de e-Up krijgen zes jaar gratis onderhoud bij de officiële Volkswagen-dealer. De garantie op de batterij bedraagt acht jaar met een maximum kilometrage van 160.000 km.

Volkswagen levert de eerste exemplaren pas begin volgend jaar uit. De komst van de verbeterde elektrische versie betekent volgens Volkswagen niet het afscheid van de Up met verbrandingsmotoren. De modellen zullen naast elkaar worden geleverd, geeft de importeur aan. Bij zustermerken Skoda en Seat betekent de komst van de elektrische versie juist het afscheid van de andere motoriseringen.

Volkswagen e-Up

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.