Autovisie
Autovisie Nieuws 4 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Volkswagen Cross Up ook aan de turbo

Nu de Up vernieuwd is, kan de Volkswagen Cross Up natuurlijk niet achterblijven. En net als de Up wordt ook de opgehoogde variant leverbaar met de 1.0 TSI met 90 pk.

Volkswagen Cross Up -2- Autovisie.nl

Twee motoren

Voorheen was de Volkswagen Cross Up alleen leverbaar met de 75 pk variant van de 1,0 liter driecilinder. Daarmee was hij niet echt tot indrukwekkende prestaties in staat: 0-100 km/h deed hij in 14,2 seconden. Daarom voegt Volkswagen nu ook de 1.0 TSI met 90 pk toe aan het motorengamma.

Vijftien millimeter

Net als de Up heeft ook de Volkswagen Cross Up een milde facelift gehad. Zo zijn de bumpers anders dan voorheen en heeft hij ook andere koplampen gekregen. Toch is het vooral de kleur van de bumper die opvalt. Was hij eerst lichtgrijs, is hij nu in een donkerdere tint gespoten. De grille is ook groter geworden dan bij zijn voorganger, wat hem een iets stoerder uiterlijk geeft. Verder zijn er natuurlijk ook de nodige gelijkenissen: hij is nog altijd vijftien millimeter hoger dan een normale Up en heeft altijd standaard dakrails en 16 inch lichtmetalen wielen, al zijn die laatste ook anders dan eerst.

Begin 2017

Van binnen heeft Volkswagen hem ook proberen te onderscheiden van zijn lagere broertjes. Zo heeft hij speciale stoelbekleding, een ander paneel op het dashboard en ook oranje sfeerverlichting. Vanaf begin 2017 staat de nieuwe Volkswagen Cross Up in de showroom. Tegen die tijd volgen ook de prijzen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.