Autovisie
Autovisie Nieuws 31 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Volkswagen buggy mogelijk in productie

Volkswagen heeft serieuze plannen om een elektrische buggy op de markt te brengen. Dat heeft Autovisie vernomen. Op welke termijn de open auto dan op de markt moet komen, is niet bekend.

woestijnbuggy2-705452

De Duitse autobouwer toont begin maart op de Autosalon van Genève een studiemodel van een buggy met elektrische aandrijflijn. Hij staat op het modulaire MEB-platform (Modularer Elektrobaukasten), waarop ook de ID-modellen worden gebouwd. De buggy beschikt over vrijstaande wielen. Een dak en deuren ontbreken. Voor het productiemodel willen de Volkswagen-mensen zo dicht mogelijk bij de concept car blijven. Zelfs de straatversie zou volgens insiders mogelijk geen deuren of dak krijgen! VW_ID_Buggy_final

250.000 one-offs

Met de buggy geeft Volkswagen een vervolg aan de populaire buggy’s uit de jaren zeventig en tachtig, die op basis van een Kever werden gemaakt. De fabrikant zegt dat er wereldwijd ongeveer 250.000 one-offs en kleinseriemodellen op het Kever-chassis zijn gemaakt. In Nederland was Ruska de bekendste buggy-specialist. Het bedrijf bouwde verschillende types. De moderne interpretatie van de buggy is geheel in de geest van het oude model ontwikkeld.

Autosalon van Geneve

De Autosalon van Genève wordt van 7 tot en met 17 maart 2019 gehouden. Mogelijk kondigt Volkswagen daar de officiële komst van de buggy aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.