Autovisie
Autovisie Nieuws 28 jul 2016

Volgende stap voor geïnteresseerden Ford GT

Geïnteresseerden in de Ford GT hebben vandaag van Ford een brief gekregen. Een aantal daarvan is positief, het overgrote merendeel is een afwijzing. Ford heeft namelijk veel meer gegadigden voor de sportwagen dan waar het merk op had gerekend.

Ford GT Wouter

Drie brieven

Er bestaan drie verschillende brieven voor geïnteresseerden die zich op de site hebben aangemeld voor de nieuwe Ford GT. Daarmee is de eerste selectie gemaakt, want geïnteresseerden die de eerste brief hebben ontvangen, krijgen een auto toegewezen door Ford. Hieronder zie je een voorbeeld van de tweede brief. Hier gaat het om een afwijzing, maar die zijn er in twee soorten. Geïnteresseerden die de tweede brief hebben gekregen, komen nog steeds in aanmerking voor de auto, maar niet in de eerste lichting.

De derde brief is een afwijzende brief, waarin bedankt wordt voor de interesse, maar waar de kans om een Ford GT direct bij Ford te kopen nagenoeg nihil is.

Ford GT brief - Autovisie.nl

Een of twee

Van de vijfhonderd exemplaren die er in eerste instantie van de Ford GT gebouwd worden, komen er slechts ‘een of twee’ naar Nederland toe. Er is wereldwijd een enorme interesse in de auto. Ford heeft in de korte inschrijfperiode meer dan 6.500 serieuze reacties gekregen. Die zijn nu behandeld, gezien het feit dat de brieven verstuurd zijn. Het eerste exemplaar moet dit najaar geleverd gaan worden.