Autovisie
Autovisie Nieuws 23 okt 2016

Volgende maand beslissing toekomst Nissan Qashqai

Nee, de Nissan Qashqai gaat niet uit productie, maar er wordt wel gekeken naar de productielocatie. Nissan neemt volgende maand het besluit waar de volgende Qashqai gebouwd gaat worden.

Nissan Qashqai productie Sunderland  -1Autovisie.nl

Brexit

Op dit moment wordt de Nissan Qashqai vervaardigd in het Britse Sunderland, maar of de productie van de volgende Qashqai daar ook gaat plaatsvinden, is nog maar de vraag. Op de Autosalon van Parijs gaf Paul Willcox, de topman van Nissan in Europa, aan dat Sunderland op dit moment op topcapaciteit draait. Jaarlijks verlaten zo’n 475.000 auto’s de Britse fabriek, waarvan zo’n tachtig procent naar Europa wordt geëxporteerd. Aangezien Nissan veel geld heeft geïnvesteerd is de kans heel groot dat er in elk geval een gedeelte van de productie plaats zal blijven vinden, mede omdat de meeste modellen die Nissan er bouwt in Engeland succesvol zijn.

BEKIJK OOK: AUTOVISIE VLOG: EERSTE TESTNOTITIES NISSAN MICRA

Gesprekken

Carlos Ghosn, de grote baas bij Nissan, heeft gesprekken gehad met de Engelse overheid, waarin hij duidelijk heeft aangegeven dat het voor Nissan aantrekkelijk moet blijven om de fabriek in Sunderland te handhaven. Op dit moment werken er zo’n 6700 mensen in de productiefaciliteit in Sunderland. Voor de Micra is de keuze al gemaakt. Die auto gaat van de band rollen in Flins, Frankrijk, waar ook de Renault Clio wordt gemaakt. Voor de Qashqai zou Spanje mogelijk een alternatief zijn, want in de provincie Palencia heeft Renault een grote fabriek waar nu de Kadjar, waar de Qashqai onder meer zijn platform mee deelt, al gebouwd wordt.