Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 20 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

Volgende generatie Suzuki Swift al in brochure te zien

De kans is klein dat een Japanse autofolderverzamelaar de nieuwste brochure van de Mercedes-Benz E-Klasse Coupé op het internet zag en dacht: ‘Ik heb de autofolder van de nieuwe Suzuki Swift, dus laat ik die dan online zetten.’ Wat vaststaat is dat na de tweedeurs E-Klasse nu ook de Swift voor het eerst uitvoerig aan de buitenwereld wordt getoond middels een gefotografeerde brochure.

Foto’s van de Suzuki Swift circuleren al enige tijd op internet. Nu is de complete brochure opgedoken. Het gaat om de Swift-folder voor de Japanse markt. Suzuki maakt zich op voor de onthulling van de nieuwe generatie en heeft vooruitlopend op de marktintroductie al de brochure laten drukken. In Japan komt de nieuwkomer eerder bij de dealer te staan dan in Europa. Een van de personen die de brochure in handen kreeg, heeft de papieren carconfigurator gefotografeerd en de plaatjes online gezet.

Genève

Voor de Swift-liefhebbers in Europa duurt het nog even voordat de hatchback leverbaar wordt. De auto wordt in maart op de Autosalon van Genève gepresenteerd, waarna het nog enkele maanden duurt voordat de compacte middenklasser in de verkoop gaat. Suzuki rijdt de Swift deze zomer bij de Europese dealers binnen.

Bekende Motoren

Hoe het leveringsprogramma er hier uit komt te zien, is door Suzuki niet aangegeven. Wat bekend is, is dat de auto op dezelfde leest is geschoeid als de Baleno. Dat betekent een lichtgewicht platform als basis. De Swift zou volgens insiders zo’n 100 kg lichter worden dan zijn voorganger en dat is een hele prestatie aangezien de hatchback nu al minder dan 1000 kg weegt. De aandrijfbronnen komen van de beduidend saaiere Baleno. In Japan wordt de Swift leverbaar met twee benzinemotoren, de 1.2-viercilinder met 91 pk en de 1.0-driecilinder met turbo en 101 pk. De krachtbronnen zijn ginds gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak, die tegen meerprijs wordt vervangen door een automaat (CVT). De auto zet de trekkracht middels de voorste wielen op de weg. Optioneel zal de Swift leverbaar worden met vierwielaandrijving.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.