Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 22 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Volgende generatie Jaguar XK vanaf 2021’

Jaguar komt waarschijnlijk met een opvolger voor de XK. Hanno Kirner, die bij Jaguar Land Rover verantwoordelijk is voor de productstrategie, bevestigt dat er aan plannen voor een nieuwe sportwagen wordt gewerkt.

jaguar_xkr-s_eu-spec_3

“De F-Type is enorm succesvol”, zei Kirner tegen het Britse Autocar. “We houden van sportwagens. En ik gebruik daarbij met opzet het meervoud. Het is nog bekend in wat voor vorm we het gaan gieten, maar voor nu kan ik zeggen dat we het type auto heel belangrijk vinden.” Jaguar-ontwerper Ian Callum vertelde vorig jaar nog dat hij graag een tweezitter ziet (de F-Type dus) en een twee plus twee. “We werken momenteel aan iets. Er is nog geen groen licht voor gegeven, maar we zijn met het design bezig.”

Modulair platform

Waarschijnlijk komt de toekomstige Jaguar-sportwagen pas na 2021 op de markt. Eerst is het de beurt aan de nieuwe F-Type (in 2019). Het huidige model – dat in 2013 werd geïntroduceerd – staat op een danig aangepast platform van de oude Jaguar XK. De volgende generatie zal op een modulair platform staan, wat ook als basis gaat dienen voor de XK-opvolger.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.