Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 5 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Volg Goodwood Festival of Speed hier live

Goodwood Festival of Speed 2019 is in volle gang op het landgoed van het Goodwood House in West Sussex. Gelukkig hoef je niet helemaal naar Engeland om mee te genieten, hier vind je gewoon een livestream.

https://www.youtube.com/watch?v=N5RuJ1k82zU

Sinds 1993 staat eind juni of begin juli in het teken van de snelste en mooiste auto’s ter wereld. Dan vindt het jaarlijkse Goodwood Festival of Speed plaats. Daar draait het eigenlijk allemaal om de korte hillclimb van 1,86 kilometer, maar het evenement wordt daarnaast aangekleed met allerlei exclusieve wagens die er te bezichtigen zijn. Ook grijpen merken het event steeds vaker aan om hun nieuwste bolides aan de wereld te tonen.

Camouflagetape

Dit jaar toonde Ford bijvoorbeeld de Ford GT MKII, en kwam De Tomaso met de P72. Mercedes vond het verstandig om de Mercedes-AMG A 45 en CLA 45 te lanceren op het evenement. Daarnaast zijn er ook wat unieke wagens die de hillclimb doen. Porsche legt de 1,86 kilometer af met de nieuwe Porsche 935, en Aston Martin zet de DBX en Rapide E in en de nieuwe BAC Mono R maakt ook zijn opwachting. Land Rover rijdt er zelfs met de nieuwe Defender, al is deze nog afgeplakt met camouflagetape.

Volkswagen ID.R

Zoals ieder jaar wordt er in de aanloop naar de finale van de hillclimb op zondag, keihard geoefend in de dagen ervoor. Dat wordt afgewisseld met allerlei andere, wat minder snelle evenementen op de baan. Dit jaar zijn de ogen gericht op Volkswagen. De Duitse autofabrikant komt namelijk met de VW ID.R naar het festival om daar het algemene record van de hillclimb af te pakken. Deze staat al jaren op naam van Nick Heidfeld die met zijn Formule 1-bolide na 41,6 seconden over de finishlijn kwam.

Volkswagen ID.R Goodwood 2018

Vorig jaar deed Volkswagen ook al een poging, maar toen kwam het merk met een ID.R die eigenlijk voor Pikes Peak was afgesteld. Dit jaar heeft het team achter de auto de elektrische racewagen helemaal afgesteld op de korte heuvelklim in West Sussex.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.