Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 20 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Schijn bedriegt? Dit vierkante karretje is ‘serieuze’ Schotse offroader

Waarschijnlijk heb je nog nooit van het merk Munro gehoord. Het is een Schotse start-up die vorig jaar december pas een eerste voertuig liet zien. Ditmaal is het tijd voor de tweede: de Munro MK_1 pick-up.

Hoewel het design wellicht een beetje lijkt op een Chinese AliExpress versie van een Jeep Wrangler, gemengd met wat Defender en F-150, wordt de terreinwagen gewoon in Schotland gebouwd. Het bedrijf zegt al meer dan 200 bestellingen van de MK_1 Pick-Up en Truck binnen te hebben gehaald.

Elektrische offroader

Met de bouw van deze bestelde offroaders zijn ze naar schatting zo’n 1,5 jaar bezig. Gelukkig voor de kleine fabrikant, zit hun offroader niet extreem ingewikkeld in elkaar. Simpel, stevig en ultra-capabel. Zo omschrijft Munro hun auto’s zelf. Ze zijn gemaakt voor het ruige werk!

Munro, offroad, offroader, elektrische auto
(Afbeelding: Munro)

Het topmodel mag 3.500 kilogram geremd trekken en kan tot 1.050 kilogram in zijn laadbak meesjouwen. Als je de offroader vollaadt, dan wordt de actieradius logischerwijs wel minder.

Munro, offroad, offroader, elektrische auto
(Afbeelding: Munro)

En rijbereik is in dit geval belangrijk, want het is een volledig elektrische auto. In de bodem ligt een 82,4 kWh (bruto) accupakket waarmee je 306 kilometer mee kan rijden in het gunstigste geval. Munro zegt dat je de offroader tot 16 uur lang in het terrein kan gebruiken. Laden van het accupakket kan met maximaal 100 kW. Dit betekent van 15 naar 80 procent in 36 minuten.

Munro, offroad, offroader, elektrische auto
(Afbeelding: Munro)

Het accupakket van de offroader is gekoppeld aan een 375 pk elektromotor die 700 Nm aan koppel biedt in de Performance-uitvoering. Er is ook een versie met 295 pk. De ‘Range’ heeft het grotere accupakket en komt – vreemd genoeg – volgens de cijfers net zo ver als de krachtigere Performance. De goedkoopste uitvoering, de ‘Utility’, heeft een 61,2 kWh (bruto) accupakket waarmee je in het gunstigste geval 227 kilometer kan rijden.

Munro heeft nog geen pre-productiemodel

De offroader kost in Engeland zo’n 50.000 pond (57.581 euro). Of het merk ook naar Nederland komt, is nog onduidelijk. Eerst maar een pre-productiemodel bouwen, want dat heeft Munro nog niet eens!

Deze Nissan-occasion heeft 600 pk en is omgebouwd tot offroader

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.