Autovisie
Autovisie Nieuws 7 sep 2015

Vierde Renault Mégane schurkt dicht tegen Talisman aan

Renault noemt de nagelnieuwe Mégane “een familielid van de Talisman” en daar is geen woord van gelogen. De vierde generatie van de Franse hatchback heeft wat uiterlijk betreft veel van zijn grote middenklassebroer weg.

We zien de grille die we kennen van de Talisman (maar dan iets bescheidener van formaat), zijn koplampen en dagrijverlichting in de vorm van uit de hand gelopen komma’s en pennenstreekachtige achterlichten. De verhoudingen van de carrosserie doen daarentegen weer denken aan die van de Clio.

“We zien koplampen en dagrijverlichting in de vorm van uit de hand gelopen komma’s”

Er scheutig is Renault nog niet met technische informatie(meer volgt volgende week op de IAA-autoshow in Frankfurt), maar wat het merk wel meldt, is dat de wielbasis van de Mégane 28 mm langer is geworden, terwijl de overhangen voor en achter zijn ingekort.

Verder komt de Mégane er vanaf zijn introductie als sportieve GT-variant, met een grotere luchtinlaat voor, twee uitlaatpijpen achter en een nepdiffuser die… jawel… “geïnspireerd is door de wereld van de Formule 1”. Verder is de GT leverbaar in de speciale kleur Iron Blue.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.