Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 20 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Max Verstappen geniet van trainen in buitenlucht: ‘Netflix wel uitgespeeld’

Formule 1-coureur Max Verstappen is blij dat hij in Monaco, waar hij nu woont, weer in de buitenlucht kan trainen. De kopman van Red Bull was in het prinsdom tijdens de strikte lockdown vooral aangewezen op oefensessies in zijn appartement.

Dankzij de hulp van zijn fysieke trainer kon hij in de afgelopen periode zonder races toch goed in conditie blijven. „Ik heb thuis mijn roei- en skimachines en ook mijn Wattbike en gewichten. Ik heb de fiets in de woonkamer geïnstalleerd, waardoor ik tv kan kijken tijdens de training.”

Lockdown is tijd doden en trainen

„Entertainment doodt de tijd een beetje. Je kunt wel zeggen dat ik inmiddels bijna alles op Netflix heb gezien. Het is mooi dat ik nu ook ter afwisseling weer naar buiten kan om op de fiets te stappen of te hardlopen”, liet Verstappen weten.

Max Verstappen zei eerder al dat hij geen testritten zal rijden. “Dat is niet nodig. Ik denk dat ik drie, vier rondjes nodig heb om al weer op het maximum te rijden. Ik zit al weer een tijdje in de autosport, dan is een pauze van drie, vier maanden geen probleem. Mijn vader oefende veel met mij om zo snel mogelijk weer het juiste gevoel te krijgen. Tot nu toe werkte het altijd goed.”

Wel deed hij vanuit huis zijn interviews.

Max Verstappen heeft zin in 5 juli

De Nederlandse coureur kijkt uit naar de langverwachte start van het seizoen, op 5 juli in Oostenrijk. Die Grand Prix won hij in 2018 en 2019. „Ik heb er veel zin in, ben fit en klaar om van start te gaan. Ik ben, zeker na de resultaten van de laatste twee races, blij dat we in Oostenrijk gaan beginnen. Niemand weet echter nog wie er het beste voorstaat. Het is zo’n vreemd begin en het testen is alweer een tijd geleden. De fans thuis zullen enthousiast zijn, dus hopelijk wordt het voor hen een mooie show.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Metro Holland

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.