Autovisie
Autovisie Nieuws 18 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Vernieuwde Ford Edge in één uitvoering

Ford lanceert de vernieuwde Ford Edge in Nederland. De SUV is in ons land uitsluitend leverbaar in de sportief getinte uitvoering ST-Line met 2.0 biturbo dieselmotor.

De opgewaardeerde Ford Edge is naar eigen zeggen de ‘meest geavanceerde SUV van Ford ooit’. Het vernieuwde model kost in ons land 76.145 euro. Voor dat bedrag krijg je een 2,0-liter EcoBlue biturbo dieselmotor met 238 pk, vierwielaandrijving en een nieuw ontwikkelde 8-traps automaat.

Ford voorziet de Edge van een uitgebreide reeks assistentiesystemen onder de noemer Ford Co-Pilot360. Allerlei camera’s en sensoren zorgen er onder meer voor dat de auto in het midden van de rijbaan blijft, voldoende afstand houdt tot de voorligger en automatisch remt in noodgevallen. Dit alles om ritten veiliger, comfortabeler en minder stressvol te maken.

FordPass Connect

Andere highlight van de vernieuwde Ford Edge is de FordPass Connect-technologie met geïntegreerde modem. Hiermee transformeert de Edge in een mobiele WiFi-hotspot, waaraan maximaal tien apparaten kunnen worden verbonden. Behalve het feit dat inzittenden live-verkeersupdates kunnen ontvangen en onderweg entertainment kunnen streamen, biedt FordPass Connect ook functies via de mobiele FordPass-app.

Het standaard aanwezige SYNC 3 infotainmentsysteem van Ford is te bedienen via de 8-inch touchscreen en is compatible met Apple CarPlay en Android Auto. Het geluid van de muziek wordt afgespeeld via een B&O-geluidssysteem van 1.000 Watt.

Verder kunnen kopers rekenen op een draadloze telefoonlader, verwarmbare en geventileerde voorstoelen, een verwarmbare achterbank, stuurwielverwarming en een nieuw configureerbaar digitaal instrumentencluster.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.