Autovisie
Autovisie Nieuws 19 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Verlengde Audi A7 is alleen voor China, A7L

Wie A7 zegt, zegt binnen het Audi-programma Sportback. De officiële naam luidt dan ook A7 Sportback. Feitelijk hoeft de toevoeging er niet achter, aangezien de A7 er alleen als Sportback was. Maar daar komt verandering op. De A7-familie krijgt een extra telg, de A7L.

Wie de L in de naam ziet, moet wellicht direct aan China denken. Voor het land brengen veel autobouwers een L-uitvoering. De zaag gaat in het sedan- of SUV-koetswerk en er komen enkele centimeters tussen. Die extra lengte komt geheel ten goede aan de achterpassagiers, die over meer beenruimte beschikken. Immers, in China bestaan de gezinnen vaak inclusief ouders, waardoor de Chinese autokoper extra ruimte en een grote gezinsauto nodig heeft. Audi A7L

L-familie

Audi bouwt er de Q2L, Q5L, A4L en A6L om enkele voorbeelden te noemen. Daar komt nu de A7L bij. Jawel, de adembenemende A7 Sportback gaat de lengte in. Dat er eenvoudigweg niet een centimetertje of 10 of 14 tussengezet kan worden, begrijpt de designafdeling wel. Vandaar dat de A7L nieuw van de tekentafel is gekomen. De heren in Ingolstadt hebben er een sedan van gemaakt. Een sedan, ja.

Audi Q4 E-tron Sportback wél van meet af aan gepland

Weg is de fastback-lijn

Audi toont de A7L nu voor het eerst op de Auto Shanghai 2021, die van 21 tot en met 28 april duurt. Op de stand staat het nieuwe model. In vergelijking met de A7 Sportback kent de A7L nu een wielbasis van 9,8 cm extra. De auto meet van as tot as precies 3,026 meter. De totale lengte komt op 5,076 meter. Binnen deze afmetingen beschikt de A7L niet over zo’n fastback-lijn als de A7. Het is een conventionele three-box sedan geworden. Audi A7L

V6-motor

Audi ontwierp de A7L specifiek voor China. De auto zal lokaal worden gemaakt. Vooralsnog kondigt het merk een uitvoering aan. Die heeft een 3,0 liter V6-motor onder de kap. Hij is 340 pk sterk en zet zijn trekkracht via vierwielaandrijving op de weg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.