Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 10 aug 2021
Leestijd: 1 minuut

Verkoop van Tesla’s in China stort in door terugroepactie

De verkoop van Tesla is in juli ingestort in China. De autofabrikant maakt daar voertuigen voor de lokale markt. Eind juni riep Tesla 300.000 auto’s in China virtueel terug naar de garage. Dat was de zoveelste keer dit jaar dat het bedrijf van Elon Musk in China negatief in het nieuws kwam.

De auto’s die werden teruggeroepen hadden een online software-update nodig in verband met problemen met het rijhulpsysteem. De zogeheten assisted driving-functie in de elektrische auto’s kon zichzelf activeren zonder opdracht van de bestuurder. Daardoor zou de auto bijvoorbeeld ineens sneller kunnen gaan rijden.

Zorgen veiligheid Tesla’s

In juli leverde Tesla ruim 8600 auto’s af in China. Een maand eerder waren dat er nog meer dan 28.000. In juli exporteerde het bedrijf van Elon Musk wel veel meer voertuigen vanuit China naar andere markten, vooral de Europese.

De Chinese autoriteiten hebben Tesla in april al gemaand meer aandacht te schenken aan de veiligheid van de elektrische auto’s. In een artikel van staatspersbureau Xinhua stond dat het Amerikaanse bedrijf dat moest doen om het vertrouwen van consumenten te winnen. Daarbij verwees Xinhua naar zaken als niet goed werkende remmen en auto’s die tijdens het laden in vlammen opgaan.

Gloednieuwe Tesla Model S Plaid volledig uitgebrand, bestuurder in gevaar

Bijna omgekomen door haperende remmen

Die openlijke kritiek van de Chinese autoriteiten op Tesla volgde op een protest van een vrouw tijdens de belangrijke autoshow van Shanghai. De vrouw klom daarbij op het dak van een Tesla. Ze voerde al langer actie tegen het bedrijf omdat zij en haar gezin naar eigen zeggen bijna waren omgekomen door haperende remmen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.