Remco Slump
Remco Slump Nieuws 6 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Vergeet Lynk & Co! Op deze SUV kun je óók een abonnement nemen

Althans, Aiways noemt de U6 zelf een SUV. Wij zien er meer een Polestar 2-achtige sedan in. De opmerkelijk gestileerde EV gaat in Nederland net geen 49.000 euro kosten, maar kan ook op basis van een abonnement worden gereden, net als de immens populaire Lynk & Co 01.

Een woordvoerder van Aiways vertelde aan Autovisie dat er binnen nu en zes weken meer bekend wordt over het abonnement. Het Chinese merk heeft gezien hoe succesvol het ‘verkoopmodel’ voor Lynk & Co is en wil nu ook een stukje van die taart.

Voor Lynk & Co betaal je 550 euro per maand

“We zijn in gesprek met partnerpartijen en moeten gaan bepalen wat de maandelijkse prijs wordt voor een Aiways U6”, aldus de vertegenwoordiger van het merk.

Kia, Hyundai en Lynk & Co domineren verkoopcijfers in februari

Voor de Lynk & Co betaal je 550 euro per maand, inclusief onderhoud, wegenbelasting en verzekering. Je mag dan 1250 kilometer per maand rijden en betaalt 16 cent voor iedere kilometer daarboven. Ook kun je maandelijks het abonnement opzeggen.

Aiways U6
(Afbeelding: Aiways)

Aiways verkoopt vooralsnog niet best

Nederlanders hebben hier wel oren naar, kennelijk, want van de Lynk & Co 01 zijn in drie jaar tijd maar liefst 12.000 exemplaren op kenteken gezet. Aiways kan van dat soort getallen voorlopig alleen maar dromen.

Aiways U5 nu ook interessant voor de caravantrekker

Het merk komt in Nederland niet verder dan 450 auto’s in vier jaar, waarvan 428 in 2020. Toen was de Aiways U5 ineens populair, vanwege de lage bijtelling. In 2022 verkocht Aiways er maar één.

Aiways U6
(Afbeelding: Aiways)

Aiways U6 als concurrent van Polestar 2

De hoop is dus gevestigd op de Aiways U6 Coupé, zoals het model voluit heet. We noemden hem in de intro van dit verhaal een sedan, maar dat is-ie strikt genomen niet. Hij heeft een grote vijfde deur, die toegang biedt tot de bagageruimte.

Goedkoopste Polestar 2 wordt achterwielaandrijver

Hij doet qua uiterlijk denken aan de Polestar 2, met zijn stompe lijnen, iets grotere bodemspeling en ‘ruige’ plastic randen om de wielkasten.

Maximaal 400 kilometer ver op een accu

De 218 pk en 315 Nm sterke Aiways heeft een 63 kWh-batterij, waarop hij maximaal 400 kilometer ver komt. De Polestar haalt maar liefst 518 kilometer op een 69 kWh-accu.

Bij Polestar kijken ze raar op van deze Aiways U6. Waar zit de spion?

Snelladen is niet het sterkste punt van de U6. Bij 90 kW bereikt-ie zijn max. De standaardversie van de Polestar komt tot 135 kW, de Tesla Model 3 / Model Y – ook een concurrent – haalt maar liefst 250 kW.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.