Autovisie
Autovisie Nieuws 24 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Verdronken Nederlandse Ferrari Mondial krijgt rol in Netflix-serie

Begin dit jaar deed men in het Amsterdamse water een bijzondere vangst, in de vorm van een Ferrari Mondial. Na een hoop gesteggel is er nu eindelijk een bestemming voor het bijzondere wrak.

De Amsterdamse brandweer hengelde begin dit jaar een bijzonder wrakstuk uit het water van onze hoofdstad. Daar bleek namelijk al 26 jaar lang een Ferrari Mondial in te liggen. De vondst kreeg veel aandacht, van met name verzamelaars. Dat de auto ooit weer de weg op zou gaan, was direct uitgesloten. De Italiaanse bolide bleek namelijk gestolen en gekoppeld aan een misdrijf te zijn. Is dat het geval, dan mag een auto niet meer de weg op.

Dierentuin Artis

Het wrakstuk werd opgekocht door Lowie Hoedt, van autodemontagebedrijf De Ooyevaar uit Blokker. Aan De Telegraaf vertelt hij dat hij eerst van plan was om de Mondial te behoeden voor de sloop. In plaats daarvan wilde hij het wrakstuk schenken aan dierentuin Artis, in de hoop dat-ie werd opgenomen in het aquarium ‘De Amsterdamse Gracht’.

Ferrari Mondial
Foto: HMC

Dat liep allemaal mis door de coronacrisis, want de dierentuin heeft besloten om bepaalde renovatieplannen op te schorten, zo laat Hoedt aan de krant weten. “Jammer, want ik was zelf erg enthousiast over het idee. Ik ben een autosloper, maar deze wagen was zo bijzonder.”

Netflix-productie

Hoedt vertelt dat de Mondial uiteindelijk wel gedemonteerd gaat worden. “Ik ben meteen weer overstelpt met aanvragen van verzamelaars. Ze moeten allen nog een tijdje wachten: in februari starten er hier opnames van een Netflix-productie, waarvoor de Ferrari gebruikt gaat worden.”

De autosloper vertelt dat het script van de serie nog in bewerking is, maar dat het zou draaien om twee jongens die in de jaren ’80 goed geld verdienen met de exploitatie van 06-sekslijnen. Ergens in het verhaal krijgt ook de vervallen Mondial een rol.

Rijk

“Pas als de opnames zijn afgerond, beginnen we hier met het demonteren van de Ferrari Mondial”, vertelt Hoedt aan de krant. Of hij er dan wat aan verdient? “Ik zal van de verkoop beslist niet rijk worden, maar ik zou liegen als ik zeg dat ik er niets aan zou overhouden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.