Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Nieuws 18 aug 2015
Leestijd: 1 minuut

Veiligheid op de Nürburgring aangescherpt

Het bestuur van de Nürburgring Nordschleife heeft een reeks nieuwe veiligheidsmaatregelen op papier gezet die de onlangs ingevoerde maximumsnelheid overbodig zou moeten maken. Dat meldt de organisatie achter het beroemde circuit.

In totaal hebben 22 mensen, waaronder diverse experts, de veiligheid van het complete circuit onder de loep genomen. Daarbij lag de focus vooral op het toeschouwers, omdat het overlijden van een kijker de reden was waarom er snelheidsbeperkingen werden ingevoerd. Op 28 maart vloog de Brit Jann Mardenborough met een raceversie van de Nissan GT-R het publiek in tijdens een race van het VLN Endurance Championship. Daarbij viel een dode en raakten vier mensen zwaargewond. Het management van het circuit wil in het vervolg alle risico’s vermijden.

“Op 28 maart vloog de Brit Jann Mardenborough met een Nissan GT-R het publiek in”

De organisatie gaat daarom extra vangrails en FIA-goedgekeurd hekwerk plaatsen, onder meer bij de bochten Schwedenkreuz en Döttinger Höhe. Andere maatregelen zijn het vernieuwen van de rijbaan van het eerste deel van de Flugplatz. In totaal wordt zo’n 500 meter asfalt opgefrist. Kuilen en sporen worden weggewerkt. In totaal heeft de organisatie zestien maatregelen in petto. Zeven daarvan moeten in november 2015 zijn uitgevoerd. Mooi op tijd voor de start van het seizoen van 2016.

Keihard bevestigen dat de snelheidsrestricties binnenkort al worden opgeheven doet de organisatie niet. Wel is er de verwachting dat deze maatregel wordt opgeheven. Momenteel gelden er nog op drie plekken op het circuit snelheidslimieten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.