Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 30 sep 2019

Vanaf morgen gaat de maximum snelheid op deze wegen omlaag

Stapt u morgen in de auto om over ’s lands snelwegen te rijden, dan moet u even extra opletten wanneer u over de A1, A28 en A50 komt. U mag hier namelijk geen 130 km/h meer, maar 120 km/h. 

130 Kilometer per uur

Vannacht trekt Rijkswaterstaat er met man en macht op uit. Er moeten een flink aantal borden geplaatst en verwijderd worden. Dit omdat de overheid heeft bepaald dat de maximum snelheid op stukken van de A1, A28 en A50 van 130 naar 120 km/h verlaagd moet worden. De keuze voor de aanpassing werd gedaan op basis van het de uitspraak van de Raad van State over het stikstofbeleid en omdat de maximale snelheid op de wegen nog niet onherroepelijk vaststond.

Veluwe

Het gaat om de A1 tussen de aansluiting Barneveld en knooppunt Beekbergen, de A28 tussen de aansluiting Strand Nulde en Strand Horst, de A28 tussen de aansluiting Strand Horst en knooppunt Hattemerbroek, en de A50 tussen knooppunt Beekbergen en de aansluiting Epe. Langs enkele stukken van dit asfalt staan al borden met 120 km/h daarop, maar deze zijn nog afgeplakt. Met de aanpassing moet de lucht op de Veluwe wat schoner blijven.

Snelheidswijziging

Drie jaar geleden verhoogde de overheid de snelheid op de bovengenoemde wegen nog naar 130 km/h. De snelheidswijziging is dus niet van lange duur geweest. Morgenochtend moet Rijkswaterstaat klaar zijn met het omwisselen van borden.

Reageer op artikel:
Vanaf morgen gaat de maximum snelheid op deze wegen omlaag
Sluiten