Autovisie
Autovisie Nieuws 16 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

Valtteri Bottas naar Mercedes-AMG F1

Eindelijk is het officieel: de Fin Valtteri Bottas wordt dit Formule 1-seizoen de teamgenoot van Lewis Hamilton bij Mercedes-AMG F1. Na vijf seizoenen bij Williams maakt hij nu de overstap naar de kampioen van de afgelopen jaren.

Valtteri Bottas - Lewis Hamilton - Reuters - Autovisie.nl

Bottas

Na het vertrek van Nico Rosberg begon de geruchtenmolen op volle toeren te draaien. De wildste suggesties kwamen voorbij, maar uiteindelijk leek Bottas op papier de meest logische keuze voor Mercedes-AMG F1. De 27-jarige Bottas wordt al jaren gemanaged door Toto Wolff, de teambaas bij Mercedes-AMG F1. Daarnaast heeft hij de afgelopen jaren een aantal keer een podiumplaats weten te behalen, ondanks het feit dat de Williams Formule 1-auto niet tot de top behoorde.

Felipe Massa

Met het vertrek van Bottas bij Williams komt er daar ook een stoeltje vrij. Dat is direct opgelost door Williams. Felipe Massa heeft besloten zijn carriere met één jaar te verlengen, ondanks dat hij in november nog emotioneel afscheid nam van de topklasse van de autosport.

Favoriet

Dit jaar verschijnt er een compleet nieuw wagenpark aan de start van de eerste race in Melbourne. De Formule 1-auto’s mogen dit seizoen breder zijn dan voorheen en zijn voorzien van bredere banden. Ondanks alle wijzigingen wordt Mercedes-AMG F1 nog altijd gezien als de grote favoriet. Op 23 februari toont het team de W08 Hybrid, de nieuwe auto voor dit seizoen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.