Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 9 jul 2019

Uniti One: een elektrische auto van nog geen €15.000

Waar een succesvolle crowdfundingsactie wel niet toe kan leiden. In Zweden is hierdoor de Uniti One geboren. Een kleine elektrische wagen die nu al immens populair blijkt.

In het hoge noorden zijn ze erg bezig met de elektrische auto. Niet alleen verkopen Tesla’s en andere elektrische auto’s daar als een trein, ook zijn ze daar bezig met allerlei elektrische initiatieven. Een daarvan is de Uniti One. Een klein kek elektro-autootje met een bereik van 300 kilometer en ruimte voor twee personen. Het beste is dat hij redelijk betaalbaar is, want voor €14.900,- kan hij al voor de deur staan.

Founder Edition

Alleen zover is het bedrijf achter de auto nog niet. De Uniti One is het resultaat uit een crowdfundingsactie en wordt gelanceerd met de ‘Founder Edition‘. Dit betekent dat de auto al te bestellen is, maar dat de ‘goedkope’ variant nog uitblijft. De Founder Edition heeft alle opties en kost dan ook iets meer. Aanschafprijs is €19.900. Hij is vanaf nu te bestellen voor een schappelijke aanbetaling van €149,-.

We hebben hier te maken met een 900 kilo wegende vierwieler die plek biedt aan twee personen. Deze moeten achter elkaar zitten wat direct doet denken aan Renaults Twizzy. Daarnaast zou hij een 22 kW-accu en twee elektromotoren van 120 kW moeten hebben waarmee een topsnelheid van 130 km/h gehaald kan worden. Het maximale bereik van de kleine auto ligt op ongeveer 240 kilometer.

€9.000

De Uniti One die in Nederland geleverd kan worden, rolt in Engeland van de productieband. Daar staat de basisfabriek. De bouwlocatie voor andere landen hangt af van de locatie. Ook varieert de prijs daardoor. Zo wordt de Uniti One ook in India gemaakt waar de auto een stuk goedkoper zal zijn. Omgerekend mag er daar ongeveer €9.000 neergeteld worden.

Volgens eigen zeggen lopen de bestellingen als een trein. Er zou al voor ruim 50 miljoen euro aan bestelde Uniti’s binnen zijn. En dat terwijl de auto nog maar net gepresenteerd is. De fabrikant wordt gesteund door grote bedrijven als Kuka Robotics, Zoltek en Siemens.

Reageer op artikel:
Uniti One: een elektrische auto van nog geen €15.000
Sluiten