Autovisie
Autovisie Nieuws 26 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

United Nude Lo Res: Countach in zijn meest pure vorm

Het ontwerphuis United Nude, vooral bekend van zijn damesschoenen, heeft zich aan een auto gewaagd. De elektrische vierwieler heet Lo Res en wordt in Los Angeles geëxposeerd.

Fanatieke gamers zullen misschien begrijpen waarom het apparaat Lo Res heet. Toen spellen net over gingen naar 3D-graphics waren computers nog niet snel genoeg om complexe vormen weer te geven. Dus waren driedimensionale objecten uit zo min mogelijk polygonen (digitale veelhoeken) opgebouwd.

“Fanatieke gamers zullen begrijpen waarom het apparaat Lo Res heet”

Met de Lo Res hebben de ontwerpers van United Nude – dat is opgericht door Rem D. Koolhaas, het neefje van de bekende architect – geprobeerd om de vorm van de auto terug te brengen tot een zo laag mogelijke resolutie. Ze hebben een digital draadmodel gemaakt van de Lamborghini Countach en stapje voor stapje het aantal platte vlakken verminderd.

En dan krijg je dit. Een wig die nauwelijks als auto te herkennen is. De donkere transparante kap kan helemaal omhoog gescharnierd worden en geeft zo toegang tot een uiterst spartaans interieur. De Lo Res is vooral een designproject, dus aandacht voor de binnenkant en de aandrijflijn was er nauwelijks. Het apparaat is elektrisch en kan een top van 50 km/h halen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.