Autovisie
Autovisie Nieuws 4 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

BMW M850i xDrive Night Sky met stukjes meteoriet

Heb je vannacht naar de hemel staan staren, dan zal je wellicht een glimp hebben opgevangen van asteroïde 2003 EH die langs de aarde scheerde. Dat moment greep BMW aan om een eenmalige uitgave van hun 8 Serie te onthullen: de M850i xDrive Night Sky Coupé.

P90333163_highRes_the-all-new-bmw-indi

Meteorietgesteente verwerkt in auto

Wat deze BMW uniek maakt is de verwerking van echt meteorietgesteente in de auto. Je vindt dit terug op de middenconsole, start/stopknop, versnellingspook, het iDrive-klikwiel en de dorpel. In de middenarmsteun zijn led’jes geplaatst die de sterrenhemel uitbeelden. Het interieur is verder afgewerkt met donkerblauwe, witte en zilveren tinten, verwerkt in lederen bekleding.

3d-geprinte onderdelen

BMW is met dit Night Sky-model ook de innovatieve route ingeslagen. Zo komen de remklauwen uit een 3d-printer, wat deze 30 procent lichter maken. Ook de buitenspiegels, de voorsplitter en de grille zijn op deze manier gefabriceerd.

Krachtige motor

Onder de motorkap is deze exclusieve uitgave identiek aan de ‘normale’ M850i. Hij haalt zijn vermogen uit een 4,4 liter V8 motor met dubbele turbo en hoest daarmee 523 PK met 750 Nm koppel op.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.