Autovisie
Autovisie Nieuws 26 feb 2019

Twee nieuwe leden Toyota Corolla-familie: GR Sport en TREK

Toyota breidt de nieuwe Corolla-familie uit met twee nieuwe leden: de Corolla GR Sport en de Corolla TREK.

Toyota Corolla GR Sport

De GR Sport is de sportievere variant van de nieuwe generatie Corolla Hatchback en Corolla Touring Sports. De letters GR staan uiteraard voor Gazoo Racing. GR Sport is vergelijkbaar met S-line van Audi en AMG-line van Mercedes-Benz.

Toyota Corolla GR Sport 2019 1 Toyota Corolla GR Sport 2019 2

GR Sport alleen als hybride

Verschillen ten opzichte van de reguliere Corolla Hatchback zijn de honingraatgrille met donkerchroomkleurige afwerking, ‘front spoiler’, zijskirts, een diffuser achter en grotere 18-inch lichtmetalen wielen. Ook is de Corolla GR Sport uitgerust met privacy glass achter en de bi-tone carrosseriekleur Dynamic Grey met zwart dak. LED-koplampen en mistlampen zijn ook standaard, evenals sportstoelen en zwarte en rode stiksels op het dashboard, het stuurwiel en de versnellingshendel. Toyota levert de Corolla GR Sport als 122 pk sterke 1.8 Hybrid of 2.0 High Power Hybrid met 180 pk.

Toyota Corolla TREK

Daarnaast komt Toyota met een Corolla TREK. Die is er alleen als Corolla Touring Sports. De Corolla TREK is een avontuurlijk type, zoals Toyota hem zelf omschrijft. Ten opzichte van de reguliere Corolla Touring Sports staat de TREK-variant 20 mm hoger op zijn wielen. Standaard is het model uitgerust met 17-inch lichtmetalen wielen, privacy glass achter, LED-koplampen, mistlampen en kunststof beschermingsplaten aan de voor- en achterzijde. In het interieur past Toyota tweekleurige stoelbekleding en houten accenten toe. Ook de TREK wordt als 1.8 Hybrid of 2.0 Hybrid geleverd.

Toyota Corolla TREK 2019 2 Toyota Corolla TREK 2019