Autovisie
Autovisie Nieuws 4 jul 2016

Twee hybrideversies Porsche Panamera op komst

De nieuwe Porsche Panamera wordt bij zijn verkoopstart later dit jaar alleen geleverd met zes- en achtcilinders. Later moeten daar ook hybridevarianten bij worden gevoegd, waarvan er een ook meteen het nieuwe topmodel zal vormen.

Performance…

In gesprek met het Britse Autocar vertelt Jörg Kerner, hoofd aandrijflijnontwikkeling bij Porsche, dat de nieuwe V6 en V8 ook geschikt zijn om gecombineerd te worden met een hybride aandrijflijn. Kerner laat ook direct weten dat er geen Panamera diesel hybride gaat komen. De versie met de achtcilinder wordt vooral gericht op performance. Die auto moet een gecombineerd vermogen van 700 pk en een koppel van meer dan 1.000 Nm gaan krijgen. Hij zou hybridetechniek van de Porsche 918 Spyder aan boord moeten gaan krijgen.

LEES OOK: PORSCHE PANAMERA SHOOTING BRAKE BIJNA STARTKLAAR

… of efficiency

De tweede hybride wordt gecombineerd met een V6 en gaat meer lijken op de Panamera S E-Hybrid, zoals we hem al kennen. Dit wordt volgens Oliver Blume, de CEO van Porsche, de versie die zijn hybride aandrijflijn vooral gebruikt voor efficiency. “Plug-in hybrides zijn op dit moment de beste manier om de CO2-doelstellingen te halen en tegelijkertijd meer kracht te bieden”, aldus de CEO. De Porsche Panamera komt in november op de markt en de twee hybrides moeten in de loop van 2017 volgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.