Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 7 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Tuner maakt VW Golf krachtiger dan Mercedes-AMG A45 S

421 pk uit een tweeliter vierpitter halen is een flinke prestatie, maar Mercedes-AMG kreeg het voor elkaar met de A45 S. De Duitse tuners van B&B AutomobileTechnik dachten dat ze het beter konden en haalden meer uit het evengrote motorblok van de VW Golf GTI TCR. Hun creatie heeft 450 pk tot z’n beschikking.

VW Golf GTI TCR BB AutomobileTechnik

Een toch al krachtige hot hatch opvoeren toch een monster is voor menig tuner niet heel moeilijk. Zeker niet als het gros van het voorwerk al voor je gedaan is. Neem bijvoorbeeld ABT. De Duitse tuner neemt VW-producten, geeft hen andere software en haalt een stuk of 20 paarden extra uit het motorblok. De heren van B&B AutomobileTechnik pakken dat anders aan. Zij namen een toch al tot de limieten gepushte Volkswagen Golf GTI TCR met 290 pk en bouwden hem zover om tot hij 450 paardenkrachten naar de voorwielen stuurde.

Stage 4

De tuners installeerden hiervoor hun Stage 4-kit. Deze bevat onder andere een grotere turbo, een race-uitlaat met race-katalysator, een betere intercooler en een software-upgrade. Daarnaast hebben ze ook de DSG-automaat verstevigd, want die kan anders de 450 pk niet aan.

VW Golf GTI TCR BB AutomobileTechnik

De Stage 4-kit kost een niet misselijke €12.950,- maar daarvoor heb je dan ook wel een Golf GTI TCR die krachtiger is dan de nieuwe Mercedes-AMG A45 S van de buurman. Ook de cijfers die de VW na de upgrade neerzet zijn niet misselijk. Denk aan een 0-100 km/h sprinttijd van 4,5 seconden en een topsnelheid van 280 kilometer per uur. Dat laatste gebeurt alleen als de tuners ook de elektronische begrenzer van Volkswagen verwijderen.

25 duizend euro

Voor die dertienduizend euro krijg je overigens alleen een motorische upgrade. Je kunt nog wat extra centen over de balk smijten bij de tuners voor upgrades zoals een verlagingsset, een strakkere schroefset voor betere wegligging, een grotere remset voor extra remkracht en een andere einddemper voor een diepere toon uit de uitlaat. Als laatste biedt B&B ook nog speciaal ontworpen 20 inch velgen aan. Neem je dat allemaal, dan mag je nog eens €11.984 aftikken. Al met al komt de Volkswagen Golf GTI TCR van B&B AutomobileTechnik dus op een kleine 25 duizend euro. En dan moet je de Golf zelf nog aanleveren. Maar  als je die nieuw aanschaft zit je nog steeds onder de prijs van de Mercedes-AMG A45 S. Een overweging waard?

VW Golf GTI TCR BB AutomobileTechnik

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.