Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 7 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

Transformeer je Cybertruck in een camper voor 24 duizend dollar!

De Tesla Cybertruck is nog niet in zicht, maar dat weerhoudt menig bedrijf er niet van om de pick-up in een camper te transformeren.

Eerder waren er bedrijven als Cyberlandr en Form Camper die een poging waagden. Nu is er een nieuwe speler op de markt.

Space Campers

De Amerikaanse whiz kids die met dit ontwerp op de proppen kwamen, doen zaken onder de naam Space Campers. Voor een bedrag van 24 duizend dollar (€22.400) kan je je Cybertruck om laten bouwen tot het ideale voertuig om de wildernis mee te trotseren. Of om te relaxen bij een familiecamping nabij het Gardameer, dat kan natuurlijk ook. Hoe deze contraptie precies werkt kunnen we haarfijn uitleggen, maar de onderstaande video kan dat een stuk beter.

Met een druk op de knop wordt het dak automatisch omhoog geduwd. Er komt dus geen handarbeid aan te pas. Goed nieuws voor wie de aflopende daklijn een doorn in het oog is. Met dit uitvindsel bovenop de laadruimte heb je een Cybertruck met een (bijna) waterpas dak. Als de installatie eenmaal is voltooid, ben je niet verplicht om alles voor altijd mee te sleuren. De constructie is afneembaar waardoor je met een standaard Cybertruck de weg op kan.

Goed uitgerust

De herboren Cybertruck komt standaard met verschillende features. Het bed dat in de camperunit verstopt zit hoort er standaard bij en kan bovendien uit elkaar gehaald worden om als tafel te fungeren. Dat is praktisch! Ook essentiële kampeeritems zoals de luifel en wat meubels mogen natuurlijk niet ontbreken in de standaarduitrusting.


Verder zitten er stopcontacten in zodat je altijd je devices kan opladen. Zo hoef je geen seconde schermtijd te missen terwijl je van de natuur geniet! Of je sluit er een koffiezetapparaat op aan. De mogelijkheden zijn eindeloos. In het donker hoef je niet te treuren want bij de aankoop van deze upgrade krijg je de beschikking over dimbare LED lichten, zodat je ook ‘s avonds genoeg zicht hebt en niet rond hoeft te lopen met een goedkope campinglamp.

Talloze opties

De gemiddelde ‘glampingliefhebber’ zal watertanden bij de optielijst. Zo kan je een volledige keuken laten installeren in je Cybertruck. Inclusief elektrische cooler, inductie kookplaat, roestvrijstalen wasbak en kraan, waterfilter en watertanks. Een simpel kampvuurtje is daarom alleen nog nodig voor bij de marshmellows.

Met een toiletrol in de hand over de camping slenteren is ook niet meer nodig wanneer je kiest voor de douche en badkamer. Daarbij inbegrepen zit een douchecabine, draagbaar toilet en 220 volt campingboiler. Daarnaast is er nog de mogelijkheid voor een dakrek met geïntegreerde zonnepanelen. Zo hoef je niet bang te zijn dat de beamer te veel stroom van de autobatterij aftapt. Juist ja, de beamer. Want die krijg je bij de aankoop van het comfort pakket. Bovendien hoort daar nog eens een elektrische deken en extra tent-isolatie bij.

Cybertruck laat op zich wachten

De Tesla Cybertruck werd in 2019 al aangekondigd, maar ondertussen is er nog altijd geen productierijpe versie. Begin april kondigde Tesla-baas Elon Musk aan dat de productie volgend jaar van start zal gaan in de fabriek in Austin, Texas. Dat is in ieder geval een teken van leven.

Tesla Cybertruck

Een maand later was het echter niet langer mogelijk om Cybertrucks te bestellen tenzij je in de Verenigde Staten woont. Deze keuze werd gemaakt omdat de wachtrij anders te groot werd. Inmiddels zijn er al ruim anderhalf miljoen reserveringen voor de Cybertruck en de CEO liet kortgeleden weten dat de eerste drie jaar gepland zijn voor het wegwerken van de wachtrij. Het zal dus even duren voordat we een Space Camper Cybertruck in het wild kunnen spotten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.