Autovisie
Autovisie Nieuws 3 okt 2016

Toyota Yaris WRC aast op rallytitel 2017

Vooruit, zo ‘badass’ als de Celica GT-Four oogt de Yaris WRC niet, maar het is een stap in de goede richting voor Toyota. Misschien dat een titel in het Wereldkampioenschap Rally de fabrikant kan helpen om wat stof van het merkimago te blazen.

Want op winst heeft het team van Toyota – met aan het hoofd voormalig wereldkampioen Tommy Makkinen – zijn zinnen gezet. Het merk won in 1990 en 1992 de rijderstitel in het WRC en sleepte in 1993 en 1994 zowel het rijders- als het constructeurskampioenschap in de wacht. “Het is zeventien jaar geleden dat we voor laatst meestreden in het WRC”, zei Toyota-directeur Akio Toyoda bij de onthulling van de Yaris WRC. “Je kunt dus zeggen dat we goed uitgerust zijn.”

LEES OOK: ONDER DE HAMER – RALLYWAPENS OM VAN TE WATERTANDEN

Het Wereldkampioenschap Rally 2017 gaat op 16 januari van start met de Rallye Automobile Monte-Carlo. Nieuwe reglementen moeten het WRC een stuk spannender maken. De auto’s mogen dit jaar meer vermogen (380 tegenover 300 pk), een iets lager gewicht en extremere spoiler- en diffuserwerk hebben. De Toyota Yaris WRC moet het gaan opnemen tegen onder meer de Citroën C3 WRC en de nieuwe Hyundai i20 WRC.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.