Autovisie
Autovisie Nieuws 4 nov 2015

Toyota Tundrasine: Hoe lang is een… euhm… Japanner

Only in America! Want Toyota, het toch wat conservatieve Japanse merk, weet ogenschijnlijk precies wat aan de andere kant van de Atlantische Oceaan scoort. Een limousine, met acht deuren, gebaseerd op een pick-up: de Toyota Tundrasine Concept.

001

Toyota heeft het enorme apparaat voorgesteld op de SEMA-tuningshow in Las Vegas. Een typisch Amerikaans evenement waar autofabrikant geen maat weten te houden en rustig tientallen concepts tegelijk lanceren (vooral Ford, General Motors en Chrysler hebben daar een handje van).

Deze Tundrasine is in ieder geval een van de wat extremere geintjes op de beurs. Het ding is gebaseerd op een Tundra 1794 Edition CrewMaz (wat dat ook moge betekenen) en heeft een wielbasis die liefst 2,3 meter langer is gemaakt.

“Dat de Tundrasine in het midden niet doorzakt mag een wonder heten”

Toegang tot het interieur geven acht portieren, die een privéjetachtige cabine verbergen. Binnenin de Tundrasine is vooral bruin leer en hout wat de klok slaat. De Toyota biedt plaats aan acht mensen op vier zitrijen van twee stoelen.

Onder de motorkap van het 3618 kg wegende gevaarte (dat de Tundrasine in het midden niet doorzakt mag een wonder heten) schuilt een 386 pk sterke 5,7 liter V8. Deze stuurt zijn vermogen via een zestraps automaat en waarschijnlijk een ontzettende lange aandrijfas naar alle vier wielen.