Autovisie
Autovisie Nieuws 25 mrt 2016

Toyota Prius ook als stekkerhybride op de markt

Ook van de nieuwe Prius introduceert Toyota een plug-in hybridevariant. Het model is net onthuld op de autoshow van New York en onderscheidt zich qua uiterlijk behoorlijk van de gewone Prius.

De Prius Plug-in Hybrid heeft een andere neus en een afwijkend gestileerde achterzijde, maar het grootste nieuws ligt onder de carrosserie. De Toyota heeft een accu met een capaciteit van 8,8 kWh, waardoor de elektrische actieradius van de Prius Plug-in Hybrid op zo’n 50 kilometer moet komen te liggen. Zijn elektrische topsnelheid ligt op 135 km/h, maar wie dat gaat uitproberen staat al na veel minder dan 50 kilometer stil.

LEES OOK: HOUTSNIJWERK VAN TOYOTA – SETSUNA CONCEPT 

De hybride aandrijflijn combineert een elektromotor met een 1,8 liter viercilinder. De precieze specs ervan geeft Toyota nog niet, maar de Prius Plug-in Hybrid zou een gemiddeld verbruik van 1 op 71,4 moeten kunnen bereiken, wat gelijk staat aan een CO2-uitstoot van 32 g/km. In Nederland zullen we de Prius Plug-in Hybrid pas eind dit jaar krijgen. Wat hij gaat kosten, is nog niet bekend.

Ter vergelijking: Toyota Prius en Toyota Prius Plug-in Hybrid