Autovisie
Autovisie Nieuws 7 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Toyota legt naam Supra vast voor nieuwe sportwagen

Na veertien jaar afwezigheid lijkt het erop dat er toch weer een Toyota Supra gaat komen. Toyota heeft de naam nu ook vast laten leggen bij het Europese kantoor voor Intellectueel Eigendom in IJsland.

Europa

Toyota had de merkrechten voor Supra in de Verenigde Staten al. Nu de naam ook in Europa is geregistreerd, lijkt het erop dat de volgende sportwagen van Toyota toch echt de naam weer gaat dragen. Toch zal het nog even duren voordat we een eerste teken van leven gaan zien van de auto. Toyota werkt namelijk samen met BMW aan de nieuwe sportwagen, die in 2018 moet verschijnen. Beide auto’s zullen door Magna-Steyr in Oostenrijk gebouwd gaan worden.

FT-1

Toyota toonde in 2014 al een voorproefje van een nieuwe sportcoupé met de FT-1. Die auto debuteerde op de autoshow in Detroit. Hij was ontworpen in Californië en kreeg onder meer een lange neus die geïnspireerd was op die van de 2000 GT uit de jaren 60. Hij had achterwielaandrijving en moest ook komen met een hybride aandrijflijn.

LEES OOK: NIEUWE HYBRIDETECHNIEK DEBUTEERT IN LEXUS LC 500H

Supra

De Supra begon zijn leven als een langere en bredere versie van de Toyota Celica, maar werd bij de tweede versie in 1986 een opzichzelfstaande sportwagen. Er zijn drie verschillende modellen geweest, de A60, de A70 en de bekendste, de A80. Allemaal hadden ze een zes-in-lijn in verschillende configuraties. De sterkste kreeg een twin-turbo versie van Toyota’s 2JZ-GTE mee, met 324 pk. Die auto haalde in 1993 al een topsnelheid van 285 km/u en klokte 0-100 km/u in 4,6 tellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.