Autovisie
Autovisie Nieuws 8 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Toyota GT86 krijgt een opvolger’

De Toyota GT86 kun je niet betitelen als verkoopkanon, maar krijgt toch een opvolger. “De GT86 gaat door”, zei Toyota Europe-baas Karl Schlicht tegenover het Britse Autocar.

“We stappen niet uit die business”, aldus Schlicht. “Sportauto’s gaan door fasen [de GT86 verkocht in het begin heel goed – RS], maar onze intentie is om met de auto door te gaan.” De tweede generatie GT86 komt waarschijnlijk volgend jaar of in 2019 op de markt en krijgt een plaatsje in Toyota’s modellengamma onder de aankomende Supra, die momenteel samen met BMW wordt ontwikkeld.

“De Toyota GT86 krijgt een plaatsje onder de aankomende Supra”

Een cabrioversie van de volgende GT86 komt er niet. “We hebben er ook niet een van het huidige model gebouwd”, zegt Schlicht. “Dealers zouden graag zo’n variant willen, maar Toyota heeft zoveel andere prioriteiten dat ik niet denk dat er capaciteit voor is.” Of de nieuwe GT86 in samenwerking met Subaru wordt ontwikkeld, zegt Schlicht niet te weten. “Maar als we het concept van de GT86 willen doorzetten, moeten we dat wel doen.”

LEES OOK: GEFACELIFTE TOYOTA GT86 HEEFT GROTERE SMOEL

De GT86 wordt ook als Toyota 86, Toyota FT86, Subaru BRZ en Scion FR-S verkocht (Scion bestaat sinds begin dit jaar niet meer). De compacte coupé koppelt een 200 pk sterke 2,0 liter boxermotor aan een handgeschakelde zesbak (een zestraps automaat is ook leverbaar) en achterwielaandrijving.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.