Autovisie
Autovisie Nieuws 1 nov 2016

Toyota GT86 met Ferrari-blok komt luidkeels tot leven

Sommige klusprojecten met auto’s slaan eigenlijk helemaal nergens op, maar zijn ook ontzettend leuk. Zoals deze Toyota GT86 met een Ferrari-motor. Goed voor donuts!

Toyota GT86 met Ferrari-motor

Ferrari-blok

We hebben de Amerikaanse driftkoning Ryan Tuerck al vaker gekke dingen zien doen. Driften in Ferrari’s, omdat het kan – maar ook dwars per Nissan door een verlaten winkelcentrum.

Zijn nieuwste project is een indrukwekkende staaltje zelfbouw. Tuerck heeft namelijk met zijn mensen de hoogtoerige V8 uit een Ferrari 458 Italia in een Toyota GT86 gehesen. Dat past blijkbaar net, al zien we dat proces bepaald niet gemakkelijk was.

Het resultaat mag er wel wezen. In elk geval in auditief opzicht, want zo’n Ferrari-blok klinkt natuurlijk in elke auto fantastisch. Toch is het wat bizar om te zien hoe dat geluid nu zomaar uit een Japanse compacte sportcoupé komt.

Donuts

Het wordt nog gekker als Tuerck zijn eerste meters achter het stuur van de ‘GT4586’ maakt – nota bene vergezeld door een reguliere Ferrari 458 Italia! De ‘Frankenstein-Toyota’ blijkt vervolgens in elk geval wel de ideale auto om donuts mee te draaien.

De meestgehoorde klacht over de GT86, een tekort aan vermogen uit de tweeliter viercilinder boxermotor, is hiermee in elk geval opgelost. Al moet je er zo wel behoorlijk wat moeite voor doen.