Nu de fonkelnieuwe Toyota GR Supra is onthuld, maakt Toyota zich op voor de productiestart van de sportcoupé. Binnen enkele weken start in Oostenrijk de bouw van het kakelverse model.

Toyota GR Supra


Oostenrijk ja. Toyota bouwt de GR Supra niet zelf, maar besteedt de productie uit aan het Magna Steyr. De geboorteplaats wordt Graz, waar de fabrikant een grote faciliteit heeft staan. Hoeveel productieplaatsen zijn gereserveerd voor de bouw van de GR Supra, is niet bekend. Dit jaar worden er voor Europa slechts 900 gebouwd. De sportcoupé zal op dezelfde lijn worden gemaakt als de BMW Z4, waarmee de Japanse sportwagen zijn technische basis deelt. De bouw van de open tweezitter startte al eind vorig jaar. 

BMW Z4


Externe autofabrikant

Voor Toyota is het de eerste maal dat het productie onderbrengt in de Oostenrijkse fabriek, maar voor Magna Steyr is de Japanse autobouwer de zoveelste klant. Het bedrijf bouwt louter modellen in opdracht. Tot op heden hebben 3,5 miljoen auto’s de Oostenrijkse fabriekspoort verlaten. De bouw van de eerste generatie BMW X3, de Jaguar i-Pace, eerdere vierwielaangedreven Mercedes E-Klasses, de Peugeot RCZ en de eerste exemplaren van de Aston Martin Rapide, enkele generaties Chrysler Voyager, eerste generatie Mini Countryman, Jeep Commander zijn bijvoorbeeld door Magna Steyr in de afgelopen jaren vervaardigd.

Jaguar I-PACE


Prijs GR Supra

Voor de Toyota GR Supra geldt dat in Oostenrijk alle exemplaren worden gemaakt, die vervolgens wereldwijd worden verkocht. De Supra komt in de tweede helft van 2019 op de Nederlandse markt. Hij is met een 340 pk sterke zescilindermotor leverbaar voor bijna 82 mille. Later volgt een minder potente motorisering.

Toyota GR Supra x14
Toyota GR Supra
Toyota GR Supra x12
Toyota GR Supra
Toyota GR Supra x16
Toyota GR Supra
Toyota GR Supra x15
Toyota GR Supra
Toyota GR Supra x13
Toyota GR Supra