Toyota gaat complete ‘laboratoriumstad’ voor inwoners in Japan bouwen

Bijzonder nieuws vanuit CES in Las Vegas, en wel vanuit de hoek van Toyota. Het merk kondigt aan een ‘laboratoriumstad’ te bouwen in Japan waar in de toekomst zo’n tweeduizend mensen gehuisvest worden.

De stad, die de naam ‘Woven City’ meekrijgt, wordt gebouwd aan de voet van Mount Fuji in Japan. Toyota gebruikt die plek, die totaal 175 hectare aan ruimte inneemt, als testbasis voor allerlei nieuwe technologieën. De stad is een volledig ecosysteem op zichzelf, energie wordt met behulp van waterstof opgewekt.

Kunstmatige intelligentie

“Het bouwen van een volledige stad, zelfs op een kleine schaal als deze, biedt een unieke kans op nieuwe technologieën en systemen te ontwikkelen. Wanneer mensen, gebouwen en voertuigen allemaal met elkaar verbonden zijn en communiceren via allerlei data en sensoren, kunnen we veel onderzoek doen naar kunstmatige intelligentie”, zo lichtte Akio Toyoda, baas van Toyota, toe tijdens het evenement in Las Vegas. In de stad is er plek voor tweeduizend mensen, waaronder onderzoekers, wetenschappers en residenten. Enkel autonome elektrische voertuigen hebben toegang tot Toyota’s ‘Woven City’.

‘Woven City’ is ontworpen door de Deense architect Bjarke Ingels. Hij was samen met zijn team van Bjarke Ingels Group (BIG) eerder verantwoordelijk voor het nieuwe WTC in New York, het hoofdkantoor van Google in Californië.

Toyota Woven City

In de stad is er ruimte voor drie soorten wegen: een voor snellere voertuigen, een voor een mix van snelle en langzame voertuigen en een enkel voor voetgangers. Men gebruikt de hulp van robots bij de bouw van de stad, waarbij vooral traditioneel Japans hout als bouwmateriaal wordt gebruikt. Op de daken liggen uiteraard zonnepanelen om energie op te wekken.

Robots

Bewoners van Toyota’s stad krijgen bij alledaagse klusjes hulp van robots. Kunstmatige intelligentie die is verwerkt in woningen houdt bijvoorbeeld de gezondheid en benodigdheden van residenten in de gaten. Uiteraard is er ook ruimte voor plezier, in de vorm van recreatieparken en een winkelcentrum.

Toyota is van plan om volgend jaar met de bouw van de stad te beginnen.

Reageer op artikel:
Toyota gaat complete ‘laboratoriumstad’ voor inwoners in Japan bouwen
Sluiten