Autovisie
Autovisie Nieuws 18 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Toyota Concept i-Ride houdt je in de gaten

Traditiegetrouw staat er genoeg gekkigheid op de Tokyo Motor Show. Toyota laat het niet afweten en introduceert de wonderlijke Concept i-Ride en Concept i-Walk.

toyota_concept-aii_ride_6
Toyota Concept i-Ride, Concept i-Walk en Concept i

En nee, die tweede verwacht niet van je dat je de benenwagen neemt. De Concept i-Walk lijkt niet meer te zijn dan een Segway-achtig apparaat voor in de stad. De minuscule Toyota is uiteraard elektrisch en heeft een actieradius van zo’n 20 kilometer.

Ruimte voor een rolstoel

De Concept i-Ride (actieradius: 100 – 150 kilometer) ziet Toyota meer als een vervoersmiddel voor oudere mensen en fysiek gehandicapten. Hij is uitgerust met flinke vleugeldeuren die de instap een stuk gemakkelijker moeten maken. Bovendien is binnenin ruimte voor een rolstoel.

Kunstmatige intelligentie

Pedalen heeft de Concept i-Ride niet. De besturing van het kleine karretje gebeurd geheel met joysticks. Net zoals de eerdere Toyota Concept-i is ook de Concept i-Ride uitgerust met een kunstmatige intelligentie die de gesteldheid van de bestuurder moet kunnen voorspellen.

Alvast actie ondernemen

Door naar onder meer oogbewegingen en gezichtsuitdrukkingen te kijken, probeert de auto vast te stellen of een inzittende bijvoorbeeld slaperig wordt of chagrijnig. De Toyota kan dan alvast actie ondernemen. Zo heeft een slaperige bestuurder misschien opzwepende muziek nodig.

De Toyota Concept-i wil jou graag leren kennen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.