Autovisie
Autovisie Nieuws 1 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Toyota C-HR blijft trouw aan studiemodel

Doet een beetje aan de Nissan Juke denken, deze Toyota C-HR. Het is de productieversie van de C-HR Concept, die we twee jaar geleden voorgeschoteld kregen op de autoshow van Parijs.

De C-HR staat op het TNGA-platform (Toyota New Global Architecture), waarop ook de nieuwe Prius is opgebouwd. De beide modellen delen ook hun aandrijflijn. De C-HR heeft dus een 1,8 liter viercilinder en een elektromotor, die samen goed zijn voor een vermogen van 122 pk.

“Opmerkelijk is dat Toyota met de C-HR gaat racen”

Daarbij gaat Toyota de C-HR ook met een 116 pk sterke 1,2 liter turbomotor leveren. Die krachtbron wordt gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak of aan een CVT-automaat (de hybride is alleen leverbaar met de CVT). Wie de 1.2 met die laatste transmissie bestelt, kan de C-HR met voorwiel- of vierwielaandrijving krijgen.

LEES OOK: AUTOVISIE VLOG – EERSTE TESTNOTITIES TOYOTA RAV4 HYBRID

Opmerkelijk is verder dat Toyota met de C-HR gaat racen. Het Japanse merk gaat zijn nieuwste crossover later dit jaar inzetten tijdens de 24 uur van de Nürburgring. De straatversie van de C-HR staat eind dit jaar bij de Nederlandse Toyota-dealers. Wat hij dan gaat kosten, is nog niet bekend.

Toyota C-HR

Toyota C-HR Concept

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.