Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 5 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Toyota aapt Lightyear One na, hangt auto vol met zonnepanelen

Toyota kondigt vandaag aan dat het start met het testen van hun nieuwe solarcellen. Die moeten er voor zorgen dat een elektrische Toyota 56 kilometer verder kan rijden dan op z’n eigen accupakket. 

Toyota Prius Solar Powered

Het gebruik van zonnepanelen is overigens niets nieuws voor de Japanners. Al jaren is Toyota aan het proberen om zonne-energie te gebruiken om hun auto’s verder te laten rijden. Bij de Prius was dat zelfs een optie, maar het paneel van 50 watt was er alleen voor om zaken als de ventilatie draaiende te houden.

Stilstaan

In 2016 kreeg de koper van een nieuwe Prius wel de mogelijkheid om een zonnepaneel op het dak van zijn auto te plaatsen. Dat paneel was ook echt aangesloten op het accupakket van de auto, waardoor je in totaal zo’n 35 kilometer alleen op stroom kon rijden. Het accupakket kon alleen worden bijgeladen als de auto stil stond.

Maar nu wil Toyota verder gaan. Met panelen op de motorkap, het dak en de achterklep zegt het merk dat het systeem 860 watt produceert en voor 56,3 kilometer meer range per dag zorgt. Dat zijn mooie getallen, want dat betekent dat de gemiddelde Nederlander dan op alleen de kracht van de zon naar z’n werk kan gaan. Toyota’s nieuwe systeem kan de auto ook nog eens tijdens het rijden opladen.

Lightyear One

Of en wanneer deze techniek op productie-auto’s terechtkomt, kan Toyota momenteel nog niet zeggen. Heel mooi is het in ieder geval niet, vinden wij. Dat doen de mannen uit ons eigen land namelijk iets beter in de vorm van de Lightyear One. Ook die auto zit vol met zonnepanelen, maar die zijn onopvallender verwerkt. Die auto werd vorige week onthuld en moet volgens de makers 725 km op een volle accu kunnen doen.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.