Autovisie
Autovisie Nieuws 11 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Touring Superleggera stelt vertegenwoordiger aan

De Autosalon van Genève in maart vormt al sinds jaar en dag de openbare showroom voor de bijzondere modellen van Carrozzeria Touring Superleggera. Geïnteresseerden in de handgeklopte modellen kunnen vanaf heden ook dichter bij huis hun keuze bepalen.

Het Italiaanse bedrijf heeft een dealer voor België en Luxemburg aangesteld. De vertegenwoordiger van Carrozzeria Touring Superleggera bedient echter ook de Nederlandse geïnteresseerden. Het betreft de Ginion Group. Geen onbekend bedrijf in België, want het merk vertegenwoordigt bij onze zuiderburen McLaren, Ferrari, Pininfarina, BMW en Mini, hoofdzakelijk rondom Brussel. Ginion was ook kortstondig McLaren-dealer voor Nederland. De onderneming brengt het dealerschap van de carrosseriebouwer onder in de zetel van Rolls-Royce, die gevestigd is in Overijse.

Touring Sciadipersia

Bezoek Ginion

“Onze directrice Alexandra Camby ontvangt geïnteresseerden bij onze Rolls-Royce-vestiging, maar het is ook mogelijk om de clientèle thuis te bezoeken of af te spreken tijdens een evenement”, zo laat de woordvoerster van de Ginion Group desgevraagd weten.

Autosalon van Brussel

Carrozzeria Touring Superleggera heeft een select modellengamma, waarbij de verschillende types in gelimiteerde series worden vervaardigd. Op de Autosalon van Brussel, die nog tot en met 19 januari in het Brussel Expo wordt gehouden, schittert de Touring Sciàdipersia Cabriolet. Afgelopen maart debuteerde de auto op de Autosalon van Genève. Hij deelt zijn architectuur met de Maserati GranCabrio, maar de aankleding van het exterieur en interieur zijn totaal aangepast. Van de versie zullen maximaal 15 stuks het levenslicht zien. De open variant komt naast de eerder gepresenteerde coupé in het programma.

Mini Superleggera

De carrosseriebouwer presenteerde eerder een shooting brake-versie van de Maserati Quattroporte en Bentley Continental GT, een gelimiteerde Berlinetta Lusso op basis van de Ferrari 612 Scaglietti en de Disco Volante op basis van de Alfa Romeo 8C. Voor Mini maakte Touring eenmalig de Mini Superleggera, een spetterende tweezits roadster.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.