Autovisie
Autovisie Nieuws 22 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Tot twaalf maanden levertijd op Hyundai Kona Electric

De Hyundai Kona Electric kampt bij zijn marktintroductie direct met een jaar levertijd. Dat heeft de importeur aan de vooravond van het showroomdebuut bekendgemaakt. Voor de elektro-SUV zijn momenteel meer dan 3.300 orders geschreven.

Hyundai stuurt dit jaar slechts 1.400 exemplaren naar Nederland en de fabrikant heeft toegezegd dat er voldoende capaciteit voor de Nederlandse markt beschikbaar komt. Echter, de Noorse en Duitse importeur zien ook potentieel in de elektrische Kona, te meer het aanbod elektrische modellen nog altijd beperkt is.

Overgang

Volgens de woordvoerder van de importeur vormt de levertijd van de Kona Electric geen grote problemen, aangezien de geïnteresseerden ruim voor het aflopen van het leasecontract zich al oriënteren. Mocht de overgang van de huidige auto naar de elektrische Kona problemen geven, dan kijkt de importeur mee naar een oplossing, zo stelt het importbedrijf. hyundai kona electric

Een motorversie

In Nederland staat voorlopig een motorversie op de prijslijst, voorzien van een 204 pk sterke elektromotor en een accupakket met een capaciteit van 64 kWh. Elders levert de fabrikant tevens een uitvoering met 40 kWh grote batterij. De importeur ziet echter weinig potentieel in die uitvoering, aangezien de klantengroep van de Kona Electric zakelijk rijdt en zodoende kiest voor de grootste actieradius. Het model wordt in drie uitrustingsniveaus aangeboden. Aan de basis staat de Comfort voor een prijs van € 39.195,-, gevolgd door de € 41.495,- kostende Fashion en de Premium van € 44.995,-.

Offensief

Met de Kona Electric in het programma levert Hyundai nu vijf geëlektrificeerde modellen. Naast de volledig elektrische SUV zijn er een Ioniq Electric, Ioniq Plug-in Hybrid en Ioniq Hybrid verkrijgbaar, alsmede de waterstofauto Nexo. De fabrikant zal in 2025 liefst 18 modellen met een vorm van elektro-ondersteuning aanbieden.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.