Autovisie
Autovisie Nieuws 10 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Topman: ‘McLaren is niet te koop’

De Formule 1-tak van McLaren staat niet te koop. Dat laat Zak Brown van de Engelse renstal weten. De topman geeft aan dat Audi interesse in het autosportbedrijf heeft. De twee partijen hebben tevens gesprekken met elkaar gevoerd.

Audi en Porsche willen in de Formule 1 stappen. Volgens Reuters zou Audi bereid zijn om ongeveer 500 miljoen euro ($ 527,55 miljoen) voor McLaren te bieden om zo de wereld van de F1 te betreden. Tijdens het raceweekeinde in Miami gaf Zak Brown, CEO van McLaren Racing, aan dat McLaren niet van eigenaar of aandeelhouders wisselt. “Onze aandeelhouders zijn zeer toegewijd aan McLaren. We hebben gesprekken gehad met Audi en we zijn niet te koop”, zei Brown tegen persagentschap Reuters.

Geen buy-out

“Commercieel doen we het heel goed. Het moreel in het team is echt goed. We hebben geen interesse om het raceteam te verkopen. We zullen een buy-out van McLaren niet overwegen”, zei hij. Brown gaf aan dat Audi altijd een voorstel kan doen om een motor aan McLaren te leveren. “Het is aan Andreas Seidl om te beslissen welke krachtbron hij achterin de race-auto wil hebben.”

McLaren Zak Brown
Zak Brown, CEO van McLaren Racing (Afbeelding: EPA/Michael Dodge)

Audi en Porsche in de F1

Audi wil samen met concerngenoot Porsche de wereld van de Formule 1 betreden. Porsche lijkt in zee te gaan met Red Bull Racing, dat zijn eigen motorenafdeling optuigt maar dan wel gebruik gaat maken van Porsche-krachtbronnen. Tot en met 2025 levert Honda de motoren vanuit Japan aan Red Bull en zusterteam AlphaTauri. Zustermerk Audi zou een compleet team willen inlijven. Het bedrijf wordt al langer in verband gebracht met McLaren. Ook Sauber staat op de nominatielijst en ook naar Aston Martin wordt gekeken.

BMW ontkent interesse in McLaren Automotive

Aanpassingen moxtorenregelement

Vanaf 2026 gaat de Formule 1 gebruikmaken van nieuwe, goedkopere motoren. Het huidige reglement rond de krachtbron is de komende seizoenen bevroren. De MGU-H verdwijnt. Ook moet de brandstof van de V6-verbrandingsmotor dan helemaal duurzaam zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.